SEP(L) Rating

Introductie

De Sabena Aeroclub DTO biedt piloten met een vergunning de mogelijkheid om hun SEP(L) bevoegdheid te behalen of te verlengen. Wij zijn van mening dat we u op korte termijn een opleiding van grote waarde kunnen bieden. Hieronder vindt u enkele redenen waarom wij vinden dat u uw SEP(L) opleiding bij de Sabena Aeroclub zou moeten doen.

Waarom de Sabena Aeroclub?

DA20

Professionele Opleiding
Als u een commerciële piloot bent en geïnteresseerd bent in de SEP(L) cursus om uw vliegvaardigheden scherp te houden terwijl u op zoek bent naar een baan, begrijpen wij uw behoeften en verwachtingen. We koppelen u aan ervaren vlieginstructeurs en trainen u met een flow & checklist systeem zoals gebruikt in de luchtvaartmaatschappijen.

Goedkoper
Aangezien de Sabena Aeroclub een vereniging zonder winstoogmerk is, proberen we niet om geld aan u te verdienen. Ons belangrijkste doel is om het vliegen te promoten en om op een betaalbare manier opleidingen van hoge kwaliteit aan te bieden.

Fleet

Gevarieerde Vloot
We bieden de mogelijkheid om de SEP(L) te verkrijgen op drie modellen van eenmotorige vliegtuigen: één Cessna 152, één Diamond 20 en twee Piper Archers. Hierdoor kunt u uw opleiding volgen in vliegtuigen waarmee u mogelijk al bekend bent.

Blijf Vliegen
Nadat u uw SEP(L) hebt behaald kunt u verder vliegen met de clubvliegtuigen, gewoon voor het plezier of om uzelf scherp te houden en u voor te bereiden op een simulator assessment. Dit alles op een betaalbare manier.

Opleidingsprogramma

Initial issue

De opleiding zal bestaan uit zelfstudie theorie, briefings met instructeur en minimaal 5 uur vliegopleiding.

Cursusonderwerpen:
1. Departure
2. VMC Airwork
3. VFR En-Route Procedures
4. Arrival and Landings
5. Abnormal and Emergency Procedures

De perfecte optie voor studenten die onlangs zijn afgestudeerd aan CAE Brussel met een frozen ATPL! Velen hebben dit pad gevolgd.

Renewal

Voor houders van een verlopen SEP(L) wordt de refresher training afgestemd op uw ervaring en de tijd die is verstreken sinds de afloop. Het programma wordt goedgekeurd door onze Head of Training.

Cursusminima:
afhankelijk van de tijd die is verstreken sinds het verstrijken van de rating

Minder dan 3 maanden: geen aanvullende opleiding vereist.
Van 3 maanden tot 1 jaar: minimaal 2 opleidingssessies.
Van 1 tot 3 jaar: minimaal 3 opleidingssessies waarin de belangrijkste noodprocedures van de beschikbare vliegtuigsystemen worden gedekt.
Meer dan 3 jaar: het volledige SEP(L) opleidingsprogramma..

Cursusprijzen

Download onze SEP(L) brochure voor een gedetailleerde uiteenzetting van de cursusprijs.

Interested?

Contacteer ons via info@sabena-aeroclub.be ga direct door naar de lidmaatschap pagina.